Finder kunderne din hjemmeside?

seo 758264 1920 300x199 - SEO - et "gratis" supplement til annoncering

Du kender det måske? I har fået en ny og flot hjemmeside. Nu må kunderne da komme væltende ind. Men hov! Hvor bliver de af?

Det kan da ikke passe, at I får så få besøgende på den nye hjemmeside. Er der noget galt med Google Analytics?

Hvis du sidder med de spørgsmål, er du ikke alene. Det er naturligt at blive forblændet af en webdesigners fremragende arbejde. En flot hjemmeside gør det bare ikke alene. En god hjemmeside må naturligvis gerne være indbydende, men for det første skal jeres kunder nemt kunne finde den, og for det andet skal siden gerne kunne konvertere – altså få kunderne til at købe.

Søgemaskineoptimering eller slet og ret SEO er ikke til at komme uden om, hvis I ønsker, at jeres hjemmeside skal blive fundet. Kampen om at lande på side 1 i Google er benhård – især hvis kampen drejer sig om populære søgeord med mange søgninger. SEO er det muliges kunst, men lad mig være ærlig: Det kan være så svært at komme på Side 1, at annoncering via Google Adwords bliver nødvendig.

Inden jeres kroner begynder at rulle, er det under alle omstændigheder en god idé at få hjemmesiden søgemaskineoptimeret. Først skal der laves en søgeordsanalyse. Det betyder, at vi skal finde ud af, hvilke ord kunderne bruger, når de leder efter firmaer som jeres. Når de ord (som regel ét ord eller en frase) er fundet, skal de benyttes rigtigt i sidernes tekster.

Godt og velskrevet indhold på jeres hjemmeside er som regel ikke nok til at opnå en høj placering hos Google. Mange andre SEO-faktorer spiller ind som for eksempel programmeringsfejl, hjemmesidens hastighed og ikke mindst, om I har formået at få andre til at lave links fra deres hjemmeside til jeres. Ofte bliver SEO beskrevet som et gratis alternativ til annoncering. Det er forkert. For det første er det for de flestes vedkommende et supplement. For det andet koster SEO tid, og tid er vel stadig penge.

Jeg fokuserer på jeres indhold, teksterne, men jeg rådgiver om det hele.