MD - "Tak" mor og far - lad os google

Google. Nej det kendte I selvfølgelig ikke til. Jeg har nu også så meget andet at takke jer for, men hvordan kunne I finde på at kalde mig Jonny uden h. Det er pokkers besværligt i Google-sammenhæng at have et navn stavet lidt usædvanligt. Hvis I havde vidst noget om Google og SEO ville I nok have valgt Johnny. Selv venner, jeg har haft i årevis, brillerer ved at skrive Johnny med h.

Johnny Carstensen

Heldigvis er søgemaskinerne i dag blevet bedre – ikke mindst når man optræder i de sociale medier, men jeg er altså også nødt til at tricke systemerne, så Johnny Carstensen bliver en lidt mere virtuel sideidentitet.

Men når det kommer til SEO og Adwords er man altid nødt til at tage højde for, at kunderne ikke nødvendigvis søger på de rigtige navne. De staver måske oven i købet meget dårligt. Alt sammen kan det have betydning for, om de finder jer. Derfor handler SEO og søgeordsplanlægning meget om alternative stave-kombinationer.

Google

Men jeg hedder altså stadig Jonny Carstensen, og det kunne jeg aldrig finde på at ændre – søgemaskiner eller ej. Man kunne jo nok heller ikke forestille sig, at Lego skiftede navn til Ligo eller noget i den retning for at optimere sin digitale søgbarhed. Der er andre metoder, og I fandt mig jo på en eller anden måde alligevel…